Hi-hat cupcake
Muffinsen:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörk 70% choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet blanda sedan med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt blanda sedan ner i äggsmeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
6. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.
7. Fyll formarna till 2/3 med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Maräng:
6 äggvitor
8 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Saft av en citron. ( behövs ej)
Gör så här:
1. Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och citronsaften inen rostfri bunke.
2. Sätt bunken över kokande vatten. Rör först tills sockerkristallerna smält, vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått 65 grader.
3. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa till den svalnat helt. ( med maskin)
4. Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på kakorna.
5. Låt dem stå och stelna helt i kylen innan de doppas i choklad.
Chokladtopping:
350g mörk 70% choklad. ( går bra med ljus eller vit)
3 msk matolja
Gör så här:
1. Hacka chokladen i grova bitar och smält den i vattenbad tillsammans med matoljan.
2. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
3. Doppa varje marängtopp i chokladen. Pensla på mer choklad där det behövs.
Enjoy~
När jag gjorde mina så läste jag receptet slarvigt så failade med marängen. Men det vart ändå bra förutom att det var en massa sockerkristaller i marängen. Ett tips är att göra mindre sats sv marängen eller göra mums mums av resten.
Mums mums:
Spritsa marängen på rån och låt stelna i kylen. Doppa sedan i smält choklad.
/ vet ej om de riktigt smakar som mums mums men det borde det nästan göra.
XOXO meee~ ;)